BioVitalna woda

 

Wydaje się oczywistym, że skoro ciało człowieka w 70% złożone jest z wody, to właśnie ona decyduje o naszym samopoczuciu. Wszystkie przemiany biochemiczne i cała fizjologia organizmu ludzkiego odbywa się w przestrzeni wody, tak więc jej jakość i energetyka w bezpośredni sposób wpływają na zdrowie.

Zapraszamy do lektury niniejszego tekstu, który opisuje rolę wody oraz skutki niedowodnienia, będącego przyczyną większości „chorób cywilizacyjnych”, takich jak nadwaga, niedowaga, alergie, itd.
„Chyba nikt nie ma wątpliwości jak bardzo ważna jest woda dla życia i funkcjonowania organizmu, który jest zbudowany w ok. 70% właśnie z wody. Co wiemy o wodzie i jej wpływie na organizm? Praktycznie niewiele więcej. A warto.

Spadek poziomu wody w organizmie oznacza odwodnienie, stan zagrażający życiu będący wynikiem zdarzeń takich jak choroby którym towarzyszą biegunki i wymioty czy np. wypadki losowe jak kilkudniowy brak dostępu do wody. W nagłych przypadkach medycyna akademicka przychodzi z pomocą np. poprzez podanie kroplówek. Ale już ta sama medycyna akademicka nie dostrzega innego, coraz bardziej powszechnego, ukrytego problemu, ja go nazwę niedowodnieniem, z którym często żyjemy nawet o tym nie wiedząc, a który ma niebagatelne, a właściwie podstawowe znaczenie dla funkcjonowania organizmu i zdrowia.

Jak to, może ktoś zapytać – przecież każdego dnia spożywam płyny, różne napoje lub wodę butelkowaną, więc nie może być mowy o niedostatecznym poziomie wody w organizmie.

Właśnie – ilość płynów nie stanowi o jakości wody, którą organizm zużyje dla prawidłowego utrzymania wszystkich funkcji. Cząsteczki wody w ciele człowieka mają inną strukturę niż na przykład woda z kranu czy butelkowana. Nie mówiąc już o kolorowych, gazowanych napojach, czy produktach w kartonach zwanych sokami. Te bardziej wysuszają niż nawadniają.

Bez właściwej ilości wody organizm przechodzi w tzw. tryb awaryjny.

Co to znaczy? Zaczyna ją pobierać z tych organów, gdzie niedobór nie stanowi bezpośredniego zagrożenia życia. Np. dla mózgu utrata tylko 2% wody oznacza nieodwracalne skutki dla zdrowia. Jeśli nie dostarczamy jej w odpowiedniej ilości każdego dnia, właśnie w pierwszej kolejności zapewni ją sobie ośrodek dowodzenia czyli mózg, dalej skieruje do innych organów odpowiedzialnych za przeżycie: serca, nerek, wątroby i płuc. Jeśli w całej tej fabryce biochemicznej występuje niedobór, organizm tak rozdysponuje, aby najpierw otrzymały paliwo główne ośrodki kosztem tych, które chwilowo mogą mieć braki.

A więc na pierwszy plan wchodzą odpadki, czyli kał i jelito grube – pierwszy sygnał braku wody w organizmie to zaparcia, problemy z trawieniem. Następnie skóra – odwodniona staje się szorstka, sucha, tworzą się zmarszczki, pryszcze, przedtem problemy z włosami, bez włosów organizm może przeżyć, a więc jeśli nie dostarczana jest w odpowiedniej ilości woda, nie dostarczane są poprzez nią niezbędne mikroelementy.

Następnie inne organy takie jak żołądek, który odpowiada za początek procesów trawiennych, segregacje treści i neutralizowanie substancji niepożądanych poprzez kwasy żołądkowe. Brak wody oznacza niewystarczającą ilość kwasów, niekompletny metabolizm i niemożność wyprowadzenia wszystkich toksyn z organizmu. Kolejnie krew, bez odpowiedniej ilości wody, którą mózg rozdysponował do innych ośrodków, zagęszcza się i nie usuwa odpadków, rozprowadza toksyny po ciele, tworzą się blaszki miażdżycowe, serce nie może sobie poradzić z pompowaniem i musi zwiększyć siłę, czyli zwiększa ciśnienie. Ale nasz inteligentny strażnik nie może wszystkiego zabrać z jednego źródła, wiec dywersyfikuje dostawy, kolejne miejsce gdzie woda nie jest tak niezbędna do przeżycia to stawy i kręgosłup – mało wody oznacza brak „smarowania”, tarcie, uciskanie nerwów i bóle układu kostnego i w innych częściach ciała.

Nasze ciało traci dziennie od 2 do 3 litrów wody w procesach metabolicznych i konieczne jest jej uzupełnianie. Nasi przodkowie czerpali żywą wodę ze studni, jedli więcej zup, surowych soczystych naturalnych warzyw i owoców, pili kompoty, wodę z czajnika. Teraz w nowoczesnym świecie królują napoje gazowane i słodzone, kawa, produkty „light” bez cukru, za to z aspartamem, sztuczne soki z kartonów, a jeśli woda to z plastikowej butelki z dzwoniącymi kostkami lodu w szklance.

Korzystaj z potencjału technologii biovitalizacyjnej, która umożliwia zmianę zwykłej wody w jej pełen energii odpowiednik.

 

Kilka wskazówek jak uzupełniać poziom biovitalnej wody w organizmie – jako pierwszy krok do zdrowia:

  • Pić między posiłkami nie do posiłków. W czasie posiłku woda rozcieńczy kwas, przez co procesy trawienne zostaną znacząco spowolnione. Pij biovitalną wodę 20 minut przed jedzeniem lub 30 minut po jedzeniu.

  • Pić małymi łykami, powoli – zbyt szybkie picie powoduje że woda trafi prosto do nerek i zostanie wydalona, dodatkowo obciąży nerki. Pij biovitalną wodę z dodatkiem kilku kropel cytryny. Sok z cytryny sprzyja nawodnieniu organizmu i lepszemu metabolizmowi na poziomie komórkowym.
  • Temperatura – zimna woda to po pierwsze szok termiczny dla organizmu, po drugie aby ją wykorzystać organizm musi ją podgrzać, na co zużywa energię, która mogłaby być wykorzystana dla innych procesów. Ciepła woda ma także lepsze napięcie powierzchniowe, czyli gęstość – jest bardziej „mokra”. W krajach tropikalnych tubylcy nie piją zimnej wody, zawsze o temperaturze zbliżonej do temperatury ciała lub cieplejszą. Ostatnio furorę robi „moda” na picie wody rano po przebudzeniu, tak to dobre dla zdrowia i na odchudzanie, pod warunkiem że to będzie szklanka cieplej wody. Zimna wyrządzi więcej szkody niż pożytku. Pij rano biovitalną wodę, przygotowaną z gotowanej i gorącej wody.

  • Jakość. Najlepsza woda to strukturalna – którą w prosty sposób przygotuje dla Ciebie, w 3 minuty BioVitalizer.
  • Istotnym czynnikiem jest PH wody, musi być co najmniej 7,5 lub większe, aby utrzymać równowagę kwasowo-zasadową krwi. Prawidłowe PH krwi to 7,45-7,35. Dla przykładu kawa ma PH 3,5 napoje słodkie 2,5, woda z kranu ok. 7, woda z kranu gotowana 9 i więcej (spowodowane odparowaniem dwutlenku węgla w procesie gotowania).” Pij więcej biovitalnej wody, aby odkwasić organizm. Na każdy kubek kawy, napoju, soku wypij taką samą ilość czystej, energetycznej wody.

 

opracowano na podstawie: sekrety-zdrowia.org

Najlepszą wodę strukturalną przygotuje Ci BioVitalizer>>>.

BioVitalna woda – pokochasz ją pić!

 

Zrób sobie prezent